dimecres, 14 de setembre del 2016

Estació Sabadell Can Feu - Gràcia.


Fotos fetes el 12.09.16, en la jornada de portes obertes del dia de la inauguració. La posada en servei va ser l'endemà.

dimarts, 13 de setembre del 2016

Estació Sabadell Plaça Major.


Fotos fetes el 12.09.16, en la jornada de portes obertes del dia de la inauguració. La posada en servei va ser l'endemà.


































dissabte, 10 de setembre del 2016

Berlin Bellevue S-Bhf.


Fotos fetes el 15.08.16


















Traducció al català

L’estació de Berlín Bellevue pertany al ferrocarril metropolità, en el barri de Hansaviertel del districte de Mitte de Berlin. Passen por ella les línies S5, S7 y S75 del S-Bahn. L’estació està situada prop del palau de Bellevue, residencia oficial del president de la república alemanya. Tota la instal·lació està declarada patrimoni arquitectònic.

Situació.

La parada del ferrocarril metropolità està en el barri berlinès Hansaviertel del districte Mitte. Es troba a uns quatre kilòmetres a l’oest del centre de la ciutat, en l’encreuament entre Bartningallee i  Flensburger Straße. La Hauptbahnhof es troba a uns dos kilòmetres a l’est. L’estació mes propera en direcció oest es la S-Bhf Tiergarten i es troba a uns dos kilòmetres de distancia. Bellevue està en la zona tarifaria A de la Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg.

Historia.

La construcció de l’edifici començà simultàniament amb la construcció del ferrocarril metropolità en 1875, i fou oberta al tràfic juntament amb aquest el 7 de febrer de 1882. Aquesta estació, junt amb la de S-Bahn de Hackescher Markt, son las dos úniques estacions de tren de la ciutat que han conservat la seva forma original. L’arquitecte fou en Johann Eduard Jacobsthal. Inicialment la longitud era de 93 metres. Després de la instal·lació del S-Bahn el 11 de juny de 1928, l’andana fou ampliada 160 m amb marquesina en direcció a l’oest, i es va pujar entre 76 y 96 centímetres. Entre 1931 y 1932 es van renovar l’estructura del sostre i el pont sobre l’actual Bartningallee.

A finals d’abril de 1945 la instal·lació es va tancar temporalment. El 12 d’octubre de 1945 va tornar el S-Bahn. En 1957 van ser eliminats els danys visibles de la guerra. El 13 d’agost de 1961 el ferrocarril metropolità va deixar de tenir importància.

Després de la caiguda del Mur la importancia del ferrocarril metropolità va augmentar de forma significativa. Es necessitaven reformes. Per tant, el servei es va interrompre temporalment fins el 30 d’octubre de 1994. Durant aquest temps, el S-Bahn va circular per el costat de l’edifici. El 11 de novembre de 1996 el S-Bahn va tornar a utilitzar l’estació. Inicialment només fou oberta l’entrada oriental. També es va construir una nova caseta per el cap d’estació.

Des de finals de 2015 el tràfic dels trens es dirigeix pel conductor del tren amb un monitor de cabina (ZAT-FM).

(traduït de l'original en https://de.wikipedia.org/wiki/Bahnhof_Berlin_Bellevue).